Esthetische dermatologie

Peeling

In onze praktijk werken we met peelings op basis van retinol en antioxidanten zoals bisabolol en vitamine E. De retinol peel is ontworpen voor patiënten met milde huidveroudering door de zon, acne, hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken of voor iedereen die een verbetering van de teint van het gelaat en een zachtere huid wenst.

Vanaf dag 2 ervaart u een fijne afschilfering van de huid. Dit kan een 5-tal dagen aanhouden. Het gebruik van een hydraterende crème vermindert de schilfering.

Er worden 3 tot 6 peeling sessies aanbevolen met een interval van 4 tot 6 weken. 

Na het uitvoeren van een peeling is de huid gevoeliger voor de zon en is een strikte zonbescherming met factor 50 aangewezen. Om deze reden worden er in de zomermaanden geen peelings uitgevoerd. 

Zwangere vrouwen of patiënten die de laatste 6 maanden behandeld werden met isotretinoïne mogen geen peeling laten uitvoeren.

Bij meer uitgebreide pigmentvlekken, diepere rimpels of meer uitgesproken acne littekens is een peeling soms onvoldoende en kan een laserbehandeling een betere oplossing bieden. 

 

www.drhofman.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.